Útavató Nagykállóban

Útavató Nagykállóban
Jelentős állomásához érkezett az a 400 milliós program, amely Nagykálló útjainak rendbetételét tűzte ki célul: kedden ünnepélyesen felavatták a Temető utat.

Juhász Zoltán polgármester köszönetet mondott a megye vezetőinek, a Fejlesztési, valamint az Észak-alföldi Regionális Tanácsnak, akik nyolcvan millióval járultak hozzá a város 18 nem aszfaltos és régen felújított útjának rendbetételéhez, építéséhez.

A város lakóinak évek során összegyűjtött adóforintjaiból 320 milliót tehettek félre különböző beruházásokra, ennek köszönhető a temető környékének rendbetétele és a belső utak kiépítése.

Gazda László az átadást jelképező szalag átvágásakor méltatta a város vezetőinek és lakosságának tenniakarását, de nem hallgatta el, hogy még látványosabb lehetett volna a fejlesztés, ha az elődök nem akadályozzák meg azt a regionális programot, amely a Nyíradony-Nagykálló közötti útépítést célozta.

A pályázat nyert, az útépítés elindul Nyíradonyban és Birinél véget ér, mert Nagykálló elzárkózott attól, hogy elvezesse az utat az autópálya csomópontjáig, amely a jövő év tavaszán elkészül, s beköti Nagykállót Európába.

Az avatóünnepségen a mazsorettcsoport és a Talán Teátrum adott műsort.

– Balogh József –