Tavaszias hangulatú termelői piac Miskolcon

Táncos forgatag
Táncos forgatag - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A megszokottól eltérően a hónap második vasárnapján rendezték meg Miskolc belvárosában a Termelői piacot, amely szinte minden elemében a húsvétvárás jegyében zajlott. Az ismét megérkezett jó idő rengeteg embert csalogatott el a rendezvényre.

A kézműves termékeket kínáló piac az Erzsébet téren nemcsak időpontjában, de tematikájában is illeszkedett a közelgő húsvéthoz. A Miskolci Napraforgó Óvoda Petneházy Úti Tagóvodája a kisgyermekes családok számára népi játékokkal: kapuzással, lánctáncokkal készült. Emellett a zöldágazás szokását elevenítették föl, amely a nagyböjtben tiltott szórakozást helyettesítette a tavaszváró ünnepekhez kapcsolódóan – tudtuk meg Hejczei Gabriella néptáncostól.

A Föld napja ebben az évben április 22-ére, éppen húsvét hétfőre esik. A termelői vásár állandó vendége a Zöld Kapcsolat Alapítvány, amely vasárnap a házi komposztálást népszerűsítette. Az érdeklődők négy komposztálási, köztük kültéri és beltéri eljárással ismerkedhettek meg.

A gilisztakomposztáló élő gyűrűsférgek segítségével működik, a Bokachi berendezést pedig kifejezetten panellakásba fejlesztették ki.

ÉM-DA