Tavaszi nagytakarítás a BKV-nál

Csaknem 5000 megállóhely, 123 végállomás, több mint kétezer váróhely, valamint korlátok, padok, szemetesek tisztítását végzi el a BKV Zrt. március és április folyamán a fővárosi vonalakon. Első ütemben a nemzeti ünnep megemlékezésinek helyszíneit tisztítják majd meg.

Még az ünnepek előtt megtisztítják a Vámház körutat, a Múzeum körutat, a Károly körutat, a Március 15. teret, a Madách teret és a Bem teret. Szintén a nemzeti ünnepre készül el a kiemelt villamos-vonalak (1, 2, 3, 4, 6, 28, 47, 49) gépi takarítása.

Március végéig 17 nagy kiterjedésű forgalmi csomópont kültéri takarítását, valamint az ott lévő korlátok, utasvárók, megállóhelyi táblák vegyszeres lemosását végzik el és leszedik a plakátokat is – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV Zrt. szerdai közleményében. Továbbá kézi sárfelszedés végeznek az 1-es, 2-es, 3-as, 4-es, 6-os, 18-as, 19-es, 28-as, 47-es, 49-es, 56-os, 59-es és 61-es villamosok megállóiban és a peronszigeteinél. Szintén a hónap végéig takarítják a kisföldalatti és a metró-vonalak bejárati csarnokait és peronjait az éjszakai üzemszünet idején.

Április végéig folyamatosan takarítják a villamos-, autóbusz-, és trolibusz megállóhelyeket is és az azokon található utcabútorokat, korlátokat, táblákat, valamint 106 végállomás külső és belső terét. Folytatódik a kézi sárfelszedés a villamos-vonalakon, ezen kívül kitakarítják a fogaskerekű végállomásait, megállóhelyeit és környeztét is parkosítják a közlekedési vállalat szakemberei. Április végéig az elővárosi vasút vonalain felgyülemlett szemetet is felszedik, illetve elkészül a HÉV-vonalak megállóhelyeinek, peronjainak és utcabútorainak tisztítása – olvasható a közleményben.Sporthírek