Tavaszi hadjárat – kapitányi bűnmegelőzés

Akt.:
Tavaszi hadjárat – kapitányi bűnmegelőzés
Tavaszi hadjárat – kapitányi bűnmegelőzés - © Fotó: police.hu
Ároktő, Kesznyéten, Mezőcsát, Tiszaújváros – A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az elmúlt évek gyakorlatához igazítva tovább folytatta bűnmegelőzési előadás-sorozatát az illetékességi területén található településeken, melyet tavasszal indított útjára.

A rendőrkapitányság vezetője dr. Kalapos István r. alezredes először 2014. május 13-án a kesznyéteni általános iskolában tartott előadást, melyet mintegy ötvenen hallgattak meg. Majd 2014. május 19-én az ároktői Dr. Mészáros Kálmán Általános Iskola tanulói, valamint a mezőcsáti középiskolások kaptak felvilágosítást a bűnmegelőzési témákban.

A projekt egyik mérföldkövét 2014. május 20-án rakták le a tiszaújvárosi Derkovits Gyula Művelődési Központban. A kapitányságvezető úgynevezett rendészeti tanórát tartott a közel 700 tanulónak és pedagógus kísérőinek.

Az előadások mindegyike három fő pillérre építkezett, a gyermek- és fiatalkorúak aktuális helyzetének ismertetésére, a korosztály által elkövetett jogsértésekre és azok következményeire, illetve az illegális drogok elrettentő élettani hatásainak tájékoztatójára.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –