Tavasszal kezdődhet a tanuszoda építése Mezőkövesden

Mezőkövesd – Jövő év elején elkezdődhet a tanuszoda építése Mezőkövesden: a beruházáshoz 400 millió forint kormányzati támogatást kapott a város.

Magyarország 2016. évi költségvetési törvényében mintegy 400 millió forintot különítettek el a mezőkövesdi városi tanuszoda megépítésének támogatására. A kormány erről szóló döntését még július 2-án a képviselő-testületi ülés keretében jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője. – Önkormányzatunk idén minden szükséges lépést, intézkedést megtesz annak érdekében, hogy jövő év elején, amint az időjárás engedi, elkezdhessük az építkezést.

Ennek érdekében a legutóbbi testületi ülésen megszavaztuk a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljáráshoz szükséges ajánlattételi felhívást. Előreláthatólag 2016 szeptemberére át is tudjuk majd adni az elkészült tan­uszodát – mondta el dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere.

A következő tanévtől tehát több mint 5000 gyermek számára nyílik majd lehetőség az úszás alapjainak elsajátítására Mezőkövesd új tanuszodájában.

– ÉM –
hirdetés
hirdet�s