Tátrai: Reálisak a számaink – Népszabadság

A magyar gazdaság második negyedévi teljesítményének ismeretében sem változtat éves előrejelzésén a Pénzügyminisztérium – mondta a Népszabadságnak Tátrai Miklós államtitkár. A kisebb növekedés hátterében az áll, hogy visszafogottabb az állami költekezés, és ez tükröződhet a beruházások növekedési ütemének csökkenésében, illetve a GDP-kibocsátás mérséklődésében – mondta. Tátrai Miklós közölte, szeptember elején lesznek részletes KSH-adatok, és ezután […]

A magyar gazdaság második negyedévi teljesítményének ismeretében sem változtat éves előrejelzésén a Pénzügyminisztérium – mondta a Népszabadságnak Tátrai Miklós államtitkár. A kisebb növekedés hátterében az áll, hogy visszafogottabb az állami költekezés, és ez tükröződhet a beruházások növekedési ütemének csökkenésében, illetve a GDP-kibocsátás mérséklődésében – mondta. Tátrai Miklós közölte, szeptember elején lesznek részletes KSH-adatok, és ezután lehetséges, hogy felülvizsgálják a prognózist. Jövőre, az uniós támogatások igénybevételével párhuzamosan belendül a növekedés – mondta az államtitkár.
A tárca az első három hónap meglepően jó, 2,7 százalékos GDP növekedése után sem, és a második negyedévre vonatkozó, mindössze 1,4 százalékos bővülés után sem módosította a konvergenciaprogram 2,2 százalékos éves előirányzatát.