Tatabánya – Diósgyőr: 5-3

Tatabánya – Diósgyőr: 5-3
A labdarúgó NB I 26. fordulójában az FC Tatabányánál vendégeskedett a Diósgyőri VTK csapata.  Tatabánya - DVTK 06/07 video

A mérkőzést megérdemelten nyerte meg a Tatabánya első félidei jobb játékának köszönhetően, a meccs hajrájában mérsékelt teljesítményt nyújtó védelmek meccsén.

92. perc: Vége a mérkőzésnek.

91. perc: Binder baloldali indításánál a kapujából kiinduló Poleksicet megelőzve Kethevoama perdített a kapu bal oldalába, 5-3.

88. perc:Szilágyi viharzott el a jobb szélen, bent, középen többen is várták a labdát, de a cserejátékos inkább az egyéni megoldást választotta és 14 méterről a kapu jobb oldalába bombázott, 5-2.

85. perc: Simon A. visszagurítását Kethevoama 17 méterről csavarta a bal felső sarokba, 4-2.

84. perc: Balogh Z. helyett Sándor I. lépett pályára.

77. perc: Kethevoama lőtt 24 méterről, a labda elkerülte a bal alsó sarkot.

76. perc: Perez vehette át a labdát a diósgyőri 16-oson belül, de kivárt, Katona beérte, róla a labda a bal alsó sarok felé vágódott, amelyet Szalma csípett el bravúrral.

71. perc: Menyhért kapott sárga lapot, mert visszahúzta Hajdú N.-t.

71. perc: Rubintot Menyhért váltotta.

69. perc: Weisz helyett Szilágyi állt be.

63. perc: Diósgyőri csere: Vitelki helyett Huszák.

63. perc: Kouemaha passza után Hajdú N. került helyzetbe a baloldalon, és 15 méterről csak hajszállal lőtt a bal kapufa mellé.

62. perc: Kethevoama beadása után Binder került ziccerbe, de 12 méterről csúnyán a kapu fölé lőtt.

58. perc: Sadjo bombázott a kapu fölé 22 méterről.

57. perc: Megyesi beadását Kouemaha fejelte nem sokkal a léc fölé.

56. perc: Takács M. helyett Perez lépett pályára.

55. perc: Kouemaha szánta el magát lövésre 22 méterről a balösszekötő helyéről, a labda a jobb felső sarokban akadt meg, 4-1.

54. perc: Vámosi indította a jobb oldalon Kouemahát, aki elől Katona gurította haza a labdát. A kapujából kiinduló Szalma viszont a csatárt találta el, akiről nem sokkal a kapu mellé pattant a labda.

51. perc: Kethevoama ugratta ki a jobb oldalon Simon A.-t, aki a 16-oson belül becsapta védőjét, majd éles szögből, laposan a jobb alsó sarokba gurított, 3-1.

46. perc: Faggyas helyett Binder állt be.

A frissebb hazaiak nem rontottak ellenfelüknek, hanem taktikusan kivárták, amíg hibázik a vendég védelem, és ezeket remekül kihasználták a meglehetősen fáradtan mozgó DVTK ellen.

45+1. perc: Vége az első félidőnek.

41. perc: Hajdú N. bombája sűvített ki a felső léc fölött.

40. perc: A DVTK első kapuralövését Faggyas ,,követette el”, akinek 18 méteres kísérletét Poleksic magabiztosan fogta meg.

36. perc: Necas balról érkező beívelését a védők mögé befutó Kuoemaha senkitől sem zavartatva fejelte a kapuba 10 méterről, 3-0.

29. perc: Sadjo veszítette el saját térfelén a labdát, Takács M. azonnal Hajdú N. elé tálalt, aki 10 méterről középről lőtt a kapuba, 2-0.

24. perc: Sipeki szabadrúgását fejelte a bal alsó sarok mellé Filó T., de szöglet helyett kapus kirúgással folytatódott a játék.

16. perc: Kuoemaha került nagy helyzetbe a bal oldali kapufa előtt, de Szalma jól avatkozott közbe, kétszer is a kapusban akadt el a labda.

13. perc: Weisz tört be a 16-oson belülre a bal oldalon, jól adott Hajdú N. elé, aki 6 méterről úgy lőtt a kapu bal alsó sarkába, hogy Szalma még hozzá tudott érni a labdához, 1-0.

12. perc: Megyesi újabb jó beadását Filó T. a kapu torkában igyekezett Szalma mögé jutattni, de a kapus elcsípte a labdát.

9. perc: Megyesi balról érkező beadását Takács M. fejelte 5 méterről a bal kapufa mellé.

1. perc: A DVTK kezdte a mérkőzést.

A Diósgyőrben Douva sérülés miatt nem került a kezdőcsapatba.

 

Jegyzőkönyv:

FC Tatabánya – Diósgyőri VTK 5-3 (3-0)
Tatabánya, 1000 néző. V.: Szabó Zs. (Kispál, Márton).

FC Tatabánya: Poleksic – Rajnay, Vámosi, Filó T., Megyesi – Weisz, Necas, Balogh Z., Hajdú N. – Takács M., Kouemaha. Vezetőedző: Tornyi Barnabás.
Diósgyőri VTK: Szalma – Rubint, Hegedűs, Katona – Farkas V., Sipeki, Vitelki, Sadjo – Kethevoama – Faggyas, Simon A. Vezetőedző: Csank János.

Csere: Faggyas helyett Binder a 46., Takács M. helyett Perez az 56., Vitelki helyett Huszák a 63. , Weisz helyett Szilágyi a 69., Rubint helyett Menyhért a 71., Balogh Z. helyett Sándor I. a 84. percben.
Sárga lap: Menyhért a 71. percben.
Gólszerző: Hajdú N. (1-0) a 13., Hajdú N. (2-0) a 29., Kouemaha (3-0) a 36., Simon A. (3-1) az 51., Kouemaha (4-1) az 55., Kethevoama (4-2) a 85., Szilágyi (5-2) a 88., Kethevoama (5-3) a 91. percben.