Sport

2015.01.14. 13:34

Cigánd SE: Két élvonalas kölcsönbe?

A harmadosztályú cigándiak is hétfőn kezdték el a téli alapozást Nyírbátorban.

A harmadosztályú cigándiak is hétfőn kezdték el a téli alapozást Nyírbátorban.

A helyszínválasztás egyik oka, hogy helyben nem áll rendelkezésre nagy műfüves edzőpálya, a másik pedig az, hogy a bodrogköziek jó kapcsolatot ápolnak a szabolcsiak vezetőségével, és „baráti” áron megkapták a létesítményt. „Köszönjük a segítséget, bízunk abban, hogy ez az utolsó alkalom, hogy albérletbe kellett jönnünk” – fogalmazott lapunknak Terjék Sándor szakosztályvezető, ezzel kifejezve azon reményét, hogy rövidesen Cigándon is megvalósul egy hasonló pálya. A sárga-zöldek a héten napi egy délelőtti tréninggel hangolnak (ez egészen szombatig tart), majd egy regeneráló nap után áttérnek a napi két edzésre. Három hétig délelőttönként labdás, délutánonként pedig erősítő foglalkozások szerepelnek majd a programban – illetve a rajtig tíz felkészülési találkozó. A keretben történtek változások: már az ősszel, menet közben elköszöntek Félegyházi Viktortól (kapus) most pedig a Kisvárdáról kölcsönben lévő középpályástól, Farkas Mártontól, valamint Fekete Gábortól (csatár), Petercsák Mártontól (középpályás), és Pop Mariustól (középpályás). A cigándiak visszarendelték két kölcsönben lévő labdarúgójukat, Barzó Gergőt (középpályás) Tiszakanyárról, továbbá Monyók Pétert (csatár) Putnokról. A bodrogköziekkel edzett hétfőn a próbajátékon lévő Dajka László (védő), és ma csatlakozik a többiekhez Reznek Donát (támadó középpályás), mindketten az NB I-es Nyíregyháza Spartacus játékosai. „Amennyiben az edzőnk, Popovits Pál úgy gondolja, hogy erősítésnek számítanak majd, illetve meg tudunk egyezni egyesületükkel, akkor az előttünk álló hónapokra kölcsönvesszük őket” – tette hozzá Terjék Sándor. A hétfői „évnyitóról” igazoltan hiányzott három ember, Roszel, Tempfli és Csík, ők csütörtökön kapcsolódnak be a munkába.

Mentálisan erőset

Az új vezetőedzőt, a december végén szerződtetett Popovits Pált az első benyomásairól kérdeztük:

– Egyelőre az első közös délelőttön vagyunk túl, ez jól telt, mindenki partner volt – vágott bele a szakvezető. – Fizikális edzést csináltunk, próbáltunk visszaszokni a munkába, laza futással, némi játékkal. Masszív csapatnak ismertem meg a Cigándot, képzettek a futballisták, el lehet sok pozitív dolgot mondani, de úgyis majd az eredmények mutatják meg, hogy mennyit érünk. Popovits Pált arról is megkérdeztük, mennyire ismeri a Keleti csoport mezőnyét, és hogy maga milyen gárdát képzel el, milyen taktikával?

– Korábban Gyulán dolgoztam, úgyhogy nem nagyon volt és van rálátásom erre a csoportra. De nem is ezzel kell szerintem foglalkozni, hanem saját magunkkal, hogy a meccseken az ellenfelek igazodjanak majd hozzánk és ne fordítva – szögezte le a tréner, aki a másik felvetésre az alábbi választ adta: – Egyelőre ezt nem lehet meghatározni, hiszen egyrészt még én is csak ismerkedem a futballistákkal, hogy ki milyen képességekkel rendelkezik, aztán még kialakulóban van a keret. Ha minden összeáll, s tisztán látjuk az egyének stílusát, akkor majd meg lehet mondani, hogy mire leszünk alkalmasak, milyen rendszerre, rendszerekre.

A nagyváradi edző (aki légióskodott a német Bundesliga II-ben szereplő SV Waldhof Mannheimnél is) elmondta, voltak ajánlatai Romániából is, de inkább Magyarországon szeretett volna munkát vállalni. Popovits Pál hangsúlyozta még az alábbiakat:

– A fociban minden fejben dől el, éppen ezért szeretném, ha a csapat mentálisan és hozzáállásban erős lenne. Az fog játszani, lehetőséget kapni, akin, akiben ezt maximálisan látom… Sok munka van még előttünk, remélem, minden olyan mederben folytatódik, mint ahogyan most elkezdődött…

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!