Taskenti tenisztorna – Stollár Fanny a negyeddöntőben búcsúzott

Taskenti tenisztorna - Stollár Fanny a negyeddöntőben búcsúzott
Taskenti tenisztorna - Stollár Fanny a negyeddöntőben búcsúzott
Budapest/Taskent – Stollár Fanny számára a negyeddöntő jelentette a végállomást a Taskentben zajló 250 ezer dollár (68,5 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

Az üzbegisztáni torna honlapja szerint a világranglistán 158. Stollár – aki a selejtezőből jutott fel a főtáblára – a csütörtöki összecsapáson az első játszmában kétszer is el tudta venni az orosz Margarita Gaszparjan (299.) adogatójátékát, és mivel a magáét csak egyszer veszítette el, 41 perc után előnybe került.

A második szett nem alakult jól a 19 éves magyar teniszező számára, ugyanis Gaszparjan jóval stabilabban szervált, és mivel fogadóként is jobban teljesített, 1 óra 18 percet követően egyenlített.

A döntő felvonás legelején Stollár három bréklabdát is kihasználatlanul hagyott, ellenfele viszont pár perccel később – negyedik lehetőségégét kihasználva – brékelte őt, és 4:1-re elhúzott. A magyar teniszező ezt követően már játékot sem nyert, és négy perc híján két óra alatt búcsúzott.

Stollár jó teljesítményének köszönhetően a jövő héten így is pályafutása legjobb helyén, a 130. hely környékén áll majd a világranglistán.

Eredmény, negyeddöntő:

Margarita Gaszparjan (orosz)-Stollár Fanny 3:6, 6:2, 6:1

– MTI –További hírek a Sport kategóriából