Helyi közélet

2012.07.15. 18:27

Helyi ízek az encsi bográcsokban

Encs - Többek között tárkonyos vadragu és harcsapaprikás várta az ínyenceket Encsen a III. Bográcscsatán.

Encs - Többek között tárkonyos vadragu és harcsapaprikás várta az ínyenceket Encsen a III. Bográcscsatán.Ínycsiklandó illatok, vidám zene és kiváló hangulat fogadott bennünket szombat délben Encsen a Millenáris parkban, ahol már harmadik alkalommal rendezték meg a Bográcscsatát. Kércsi Tibortól, a város Művelődési Központjának igazgatójától rögtön megtudtuk, a főzőversenyre 20 csapat nevezett, akik Encs civil szervezetinek képviselői, baráti társaságok, de itt vannak a közeli települések csapatai, sőt érkeztek a határon túlról és Mórról is. A csapatok bármilyen, szabad tűzön elkészíthető étellel nevezhettek a versenyre, de a legjobb az volt, ha valamilyen különleges ízzel lepték meg a zsűrit. Volt itt minden finomság: halászlé, többféle gulyás, vadételek, káposztás ételek, pacal és harcsapaprikás, de krumplilángos és lapcsánka is.

Tárkonyos vadragu

A Gönci Fiúk csapata azért jött a versenyre, hogy népszerűsítse a gönci barackpálinkát, -lekvárt és -befőttet, mondta lapunknak a „főszakács”, Pecsenye Barna, aki egyébként Gönci Mezőgazdasági és Szolgáltató Szövetkezet elnöke. Termékeiket el is hozták Encsre, bográcsukban viszont tárkonyos vadragu rotyogott. A „gönci fiúk” elárulták, a levesnek tulajdonképpen nincs szigorúan vett receptje, mert a titok az, hogy gyakran kell kóstolgatni, és mindig azt belerakni, ami éppen hiányzik belőle.

Hamarosan megjelent a szakértő zsűri: Bede Róbert, a TV Paprika szakácsa, Parkánszki Péter vállalkozó, étteremvezető, valamint Szőke András, ismert tévés személyiség. Ez utóbbi lapunknak elmondta: nagyon elégedett a rendezvénnyel, de igazán az tetszik neki, hogy a csapatok a helyi ételekhez és a helyi ízekhez ragaszkodnak.


Encs - Bográcsban, üstben, katlanban, lábasban is főhetett az étel szombaton Encsen, a III. Bográcscsatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában