Tartálykocsival ütközött az M3-ason

Tartálykocsival ütközött az M3-ason
Hejőkürt – Egy balul sikerült előzés következtében felborult a tanker az M3-as autópályán, Hejőkürtnél.

Szerdán este egy, az M3-as autópálya 161-es és 162-es kilométerszelvénye között, a Debrecen felé vezető oldalon haladó tiszaújvárosi nő egy cseppfolyósított propán-bután gázt szállító tartálykocsi előzése közben rosszul mérte fel az oldaltávolságot, és előbb a teherautó oldalának, majd a szalagkorlátnak csapódott személyautójával. Az ütközés hatására a tartálykocsi is szalagkorlátot fogott, majd az oldalára borult. Néhány perccel később egy kisbusz szaladt a magatehetetlen járművekbe, és az is feldőlt, mint a tejeszacskó. A kettős baleset során szerencsére komolyabban senki sem sérült meg, egyedül a balesetet okozó tiszaújvárosi hölgy szenvedett könnyebb sérüléseket.

A rendőrség az autópályát mindkét irányból lezárta, a pályazár idején a mezőcsáti és a hejőkürti lehajtóknál mindenkit letereltek a sztrádáról. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult a helyszínre, a gáz tulajdonosa pedig egy másik tartálykocsit küldött, de reggelig nem sikerült a tankerban lévő propán-butánt átfejteniük, ezért az autópályát csak csütörtökön reggel hat órakor nyitották meg újra a forgalom előtt. A tűzoltók a tartálykocsit talpra állították, és Polgárra, egy elhagyatott katonai létesítménybe vontatták, ahol végül sikerült átfejteniük a gázt.

ÉM-SZP


Felborult egy gázt szállító tartálykocsi az M3-ason

fuggetlen | 2010.11.04 08:05
Szalagkorlátnak ütközött majd az oldalára borult egy gázt szállító tartálykocsi szerda este az M3-as autópályán, a 161-es és 162-es kilométerszelvény között, a Debrecen felé vezető oldalon.