Tartálykocsi szállítja a vizet két településre

Lajtoskocsi
Lajtoskocsi
Répáshuta, Bükkszentkereszt – Tartálykocsi hordja hétfőn és kedden a vizet Répáshutára és Bükkszentkeresztre, mivel a szivattyúk meghibásodtak a lillafüredi gépházban, tájékoztatta lapunkat a GW Borsodvíz Kft.

Mind a beépített mind a tartalék szivattyú meghibásodott április elsején a lillafüredi gépházukban, tájékoztatta lapunkat Vouszka Zoltán, a a GW Borsodvíz Kft. fômérnöke.

A meghibásodás Bükkszentkeresztet és Répáshutát érinti: mindkét településre ideiglenesen tartálykocsiban hordják ma a vizet. Az ott élőket hangosbemondón tájékoztatták hogy hol juthatnak vízhez.

Egyedi szivattyúkról van szó, amelyeket nehéz beszerezni, ám a társaság mindent megtesz, hogy délutánra szivattyúhoz jusson, s ezzel ehárítsa a hibát.

Kedden is tartálykocsik

Hiába reménykedtek, nem sikerült a társvállalattól szivattyút szereznie a GW Borsodvíz Kft.-nek, így kedden is tartálykocsikból látják el a két bükki települést.

– Hétfőn három, kedden öt kocsi járja a településeket – mondta. A répáshutaiak a csapból vételezhetik majd a vizet kedden, mert az ivóvíztározó medencéjükbe töltik majd a tartálykocsikból. Répáshuta lakóit kérik, hogy takarékoskodjanak mennyiséggel.
Bükkszentkeresztre továbbra is tartálykocsi megy, a lillafüredi tűzcsapból vételezik a vizet, s viszik felé a településre.

Kedden egész nap jönnek-mennek a vízzel, folytatta a főmérnök, este 8-9-ig elérhetőek lesznek. Egy tartálykocsi éjszakára is a két bükki településen marad.

HM