Friss hírek

2008.11.14. 23:39

A lassuló gazdaság ellenére van érdeklődés új üzletközpontok iránt

<p>Kiemelkedően magas az érdeklődés a WestEnd II. iránt, az előzetes szándéknyilatkozatok alapján már több mint 48 ezer négyzetméter foglalásánál tartanak. A budapesti WestEnd City Center forgalmi adatai és bérleti díjai a legmagasabbak a piacon. Ez a tény, illetve a hosszú várólista és a beruházás jó előkészítettsége megalapozza a Westend II. realitását a nehéz piaci körülmények között is - közölte a TriGranit értékesítési főigazgatója, illetve a Colliers International ingatlantanácsadó ügyvezető partnere. A szakemberek ezzel arra a pénteki hírre reagáltak, miszerint több nagyobb bevásárlóközpont építése is veszélybe kerülhet a pénzügyi válság miatt Budapesten.</p>

A tervezett üzletközpontok pénteki közös közleménye szerint a Bosnyák téri MundoCenter építési munkálatai 2009 elején kezdődhetnek meg. A lengyel ingatlanfejlesztő és beruházó szerint 2010 végére adhatják át a bevásárló- és szórakoztató.központot, illetve az első irodaépületet. A lehetséges bérlők aktívan érdeklődnek, augusztus óta folynak a tárgyalások, az első megállapodást 7500 négyzetméternyi terület bérbeadásának általános feltételeiről már megkötötték.

A közlemény szerint a Határ úti csomóponthoz tervezett Neo Center esetében is jól haladnak az előbérleti szerződések megkötésével. A kulcsbérlőkkel még folynak a tárgyalások, ezek sikeres lezárása esetén 40 százalékra emelkedik az előzetes foglaltság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!