Társadalmi ellenállásra szólít fel a KDNP

Társadalmi ellenállásra szólít fel mindenkit a KDNP a több-biztosítós modell ellen – jelentette be Nagy Kálmán, a párt parlamenti képviselője szerdán. A kormány által még csak tervezett rendszer egyenes következménye a kereszténydemokraták szerint az, hogy súlyos, életet veszélyeztető betegségek esetén sem szakmai döntés alapján gyógyítanak, hanem anyagi kérdéssé válik az életről, halálról szóló döntés.

A KDNP szerint a kormány a választásokon nem kapott felhatalmazást arra, hogy ilyen horderejű döntést meghozzon. Értelmezésük szerint a több-biztosítós modell kialakításával a kormány egyoldalúan felmondja a közte és az állampolgárok között fennálló társadalmi szerződést.

Nagy Kálmán megismételte, hogy ha kormányra kerülnek, visszaállítják a jelenlegi, egy állami biztosítós modellt. Mindaddig is felszólítják az állampolgárokat, hogy bojkottálják azokat a biztosítókat, amelyek részt vesznek a több-biztosítós modell kialakításában, vagyis ne kössenek velük semmilyen szerződést, még más üzletágban sem.