Tarpán a biovilág szeme: pénteken biokonferencia

A pénteki tarpai tanácskozáson ország-, sőt világszerte ismert tudós kutatók is előadást tartanak. Az egykori kuruc település e legújabb hagyományát ápolva, március 2-dikán immár a 6. alkalommal rendezik meg a Tarpai Biokonferenciát.

 A pénteken 10 órakor kezdődő tanácskozáson ország-, sőt világszerte ismert tudósok is előadást tartanak, a helyszínen biotermékek kóstolására és vásárlására is lehetőség nyújtanak a szervezők.
A korábbi konferenciákon még mint ökológikus vidékfejlesztéssel foglalkozó kutató vett részt dr Kelemen Béla, most viszont már nem csupán okleveles biogazdaként, de első sorban mint Tarpa fejlődéséért felelősséget vállaló polgármester lett fő szervezője az idei konferenciának.

– Kötelességemnek érzem nemcsak a hagyomány folytatását, hanem lehetőségem szerint a színvonal emelését is. Ebbéli szándékaimban segítő partnerre találtam a megyei vezetésben. Bízok benne, hogy szervezők, partnerek és támogatók együttesen újabb lépést tehetünk a környezet- és természetkímélő gazdálkodás népszerűsítése érdekében. Meggyőződésem, hogy valódi értékekre alapozott életforma – alternatívát kínálhatunk a téma iránt érdeklődők egyre szélesedő, de még bizonytalan tábora számára is.

– Galambos Béla –