Tárogató hívogatott az új tanévre Baktalórántházán

Tárogató hívogatott az új tanévre Baktalórántházán
A tárogató művész, Nagy Csaba kurucos hívogatójával indult szeptember 1-jén Baktalórántházán a Vay Ádám Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium ünnepélyes tanévnyitója, melyet a névadó Vay Ádámra emlékezve a Rákóczi-szabadságharc 300. évfordulója jegyében rendeztek.

Tárogató kísérettel énekelte el a Himnuszt a csaknem 1200 diák és majd” ennyi hozzátartozó. Jávorszki Vivien 11/H osztályos tanuló szavalata után Vay Ádám főúr udvarát idéző történelmi dallamokat szólaltatott meg Nagy Csaba tárogató művész.

Bagoly Albert igazgató ünnepi beszédében idézte Brassai Sámuel erdélyi polihisztor gondolatait a jó tanító kellékeiről, az eredményes tanár-diák együttműködésről, a tanítás-tanulás hatékony kettőséről.

A tanévkezdés várakozás és folytatás egyben. A tizennégy 9. évfolyamos osztály számára várakozás, új barátok, osztálytársak, új tanárok, követelmények. A nevelés cselekvések sorozata. A tanulás, a tudás felértékelődik, az élethosszig tartó tanulás segít a munkahely megkeresésében, megtartásában, az esetleges váltásban. Az intézmény vezetője elmondta az esély teremtés, a biztonság, a megbecsülés jegyében szervezik az új tanévet, az iskolai követelmények jó szintű teljesítésével.

Az anyanyelvi, az informatikai, az idegen nyelvi oktatásra továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak. Tovább bővül a mezőgazdasági szakképzés, ösztönző rendszerrel javítják a feltételrendszert, a versenyképességet. A nyári szünetben felújították a Naményi úti iskolarész néhány területét, elkészült az digitális osztálynapló. Munkát, feladatot, helytállást ígér az új tanév.

– Galambos Béla –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s