Tarlós négy kérdése Demszkynek

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője felszólítja Demszky Gábor főpolgármestert, hogy álljon ki a nyilvánosság elé és válaszoljon a 4-es metró építésével kapcsolatban felmerült kérdésekre – jelentette be Tarlós István hétfőn.

Az ellenzéki párt elsőként azt szeretné tudni: igazak-e az információik, miszerint a metró “Baross tér és Bosnyák tér közötti szakaszának helyzetét az Európai Unió tárgyalhatatlannak tartja, mivel sem tervek, sem engedélyek nincsenek és a közlekedési koncepció szempontjából sem megfelelő, amit a városvezetés akar” – mondta Tarlós István.

A frakcióvezető szerint Demszky Gábornak arra is válaszolnia kell: igaz-e, hogy az Etele tér – Baross tér közötti szakaszra az eredetileg remélt 65-70 százalék helyett csak 30-35 százalékot biztosítana az Unió, és ezt is csak kevesebb megállóval, a szakasz átszervezése esetén.

Az ellenzéki párt véleménye szerint a 7-es busz 20 éves nyomvonala már elavult, így ezen is változtatnia kellene a Fővárosnak.

Végül a Fidesz arra is választ szeretne, hogy ha nem valósul meg a 4-es metró építése, akkor mi lesz a már megkötött szerződésekkel, illetve pontosan mekkora összegű beruházásokra szerződött le a Főváros.