Tarlós külföldről állíttatta le a kórházigazgatók "kirúgását"

“Tarlós István főpolgármester külföldről leállíttatta Szentes Tamás egészség- és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes kórházigazgatókkal folytatott tárgyalásait. Budapest első embere kijelenti, hogy egyetlen egészségügyi intézményvezető sem lesz kirúgva” – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatóságának kedd esti szűkszavú közleményében.

A Független Hírügynökség kereste az ügyben Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgatót, aki a közlemény tartalmával kapcsolatban nem tudott részleteket mondani. Annyit közölt, hogy a tervek szerint szerda délután Tarlós István főpolgármester és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Városházán a fővárosi kórházak ügyében. Tarlós István főpolgármester most Szerbiában van, Újvidéken, és szerdán érkezik vissza Budapestre.

A Független Hírügynökség értesülései szerint Szentes Tamás hétfőn megválasztott főpolgármester-helyettes kedden berendelte a fővárosi kórházak igazgatóit és többségüket lemondásra szólította fel. Értesülésünk szerint öt intézmény vezetőjétől nem kívánta ezt. Szentes Tamást és elődjét, Pesti Imrét a fővárosi kórházak holdingba szervezésének híveként tartják számon, míg Tarlós István főpolgármester úgy képzeli a fővárosi egészségügy átalakítását, hogy több kórház fenntartását átadná az államnak.