Tarlós: Újabb fiaskó a 4-es Metró építésénél

Visszítérő fiaskók jellemzik a 4-es metró beruházást Tarlós István szerint. A Fővárosi Fidesz-KDNP farkciószövetség vezetője úgy látja olyan hibák lassítják és drágítják folyamatosan az építést, amik elkerülhetőek lennének. Tarlós István szerint erre a legújabb példa a Műegyetem kémiai épületének süllyedése, ami miatt olyan szerkezeti károk keletkeztek, amelyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül és amelynél egyértelmű a főváros, mint beruházó mulasztása.

Ez egy olyan újabb hiba, ami miatt egyelőre még nem következett be tragédia, de bármelyik nap, vagy héten tovább súlyosbodhat a helyzet – mondta Tarlós István keddi sajtótájékoztatóján. A fővárosi politikus sürgős vizsgálatot kér a főpolgármestertől az ügyben.

Tarlós István azt mondta, először 55 milliméteres süllyedést állapítottak, kritkussá 65 milliméternél válhat a helyzet. Az ellenzéki politikus szerint hiába szerepelt a kivitelezési szerződésben, hogy az épület esetében különleges bánásmódot kell alkalmazni,a szükséges óvintézekdéseket egy úgynevezett betonpaplan építését nem végezte el a kivitelező, és a DBR sem kérte számon. Most belső falak építése jelenthet megoldást a további károk megakadályozására, ez viszont 7-8 hétbe telik ami alatt bármi megtörténhet -tette hozzá.