Tarlós: ellenőrizhetetlen a főváros gazdálkodása

Demszky Gábor átveri a fővárosiakat, a város gazdálkodása pedig ellenőrizhetetlen – jelentette ki Tarlós István. A fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte: követelik a főpolgármestertől, hogy ne titkolja el az adatokat, tájékoztassa az ellenzéket és a közvéleményt.

A főpolgármester ködösít, felelőtlenül ígérget és átveri Budapest népét – mondta Tarlós István. A politikus szerint a sajtó jobban kíméli Demszky Gábort, mint bármely más, kormánypárti politikust. Hozzátette: a főpolgármester a BKV csődjét, a Combino és a metróépítés körüli botrányokat, az iskolák és kulturális intézmények bezárását is megúszta.

Az ellenzéki képviselő szerint ellenőrizhetetlen a város gazdálkodása. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője közölte: sem a fővárosi politikusok, sem a budapestiek nem kapnak tájékoztatást alapvető kérdésekről. A BKV átszervezéséről elmondta: miközben elbocsátják a dolgozókat, nem csökken a közlekedési társaság adóssága. Tarlós István szerint érthetetlen, miért kell 10 milliós költséggel tanulmányokat rendelni a FŐGÁZ és az ELMŰ részvényeinek eladásáról, ha azokat valóban nem kívánja értékesíteni a főváros.