Tarka Magyar! – változások a BKV közlekedésében

Több, nagy forgalmat bonyolító BKV járatot is érint a délutáni erőszakellenes felvonulás a fővárosban. Így például a 4-es és 6-os villamosokat, amelyek egy ideig egy szakaszon nem is járnak majd. Leáll a kisföldalatti is és több busz kerülő úton megy majd.

Délután egy órától nem jár az Andrássy út alatt a kisföldalatti az erőszakellenes felvonulás miatt. A korlátozás várhatóan egészen este nyolc óráig tart – mondta el a Független Hírügynökségnek a BKV fődiszpécsere.

Szintén korlátozások lesznek a nagykörúti 4-es és 6-os villamosoknál is. Délután fél négytől – amikor a rendezvény kezdődik, a szerelvények csak a Blaha Lujza tér és a dél-budai végállomások között szállítanak utasokat. A Blaha és a Nyugati pályaudvar között nem lesz pótlás, míg a Nyugatitól a Moszkva térig busszal lehet majd utazni. Várhatóan ez is az esti órákig tart majd.

A kisföldalatti és a villamosok mellett módosul a menetrendje azoknak a buszoknak is, amelyek érintenék az Andrássy utat. Általában terelőúton közlekednek, a trolik azonban kénytelen várakozni, míg a felvonulók elfoglalják az utat.

A Tarka Magyar! elnevezésű erőszakellenes felvonulás délután fél négykor kezdődik, akkor kezdenek gyülekezni a résztvevők az Erzsébet téren. Onnan négykor indulnak el az Andrássy úton keresztül a Hősök terére, ahol a program majd véget ér.