Tarka Magyar! – Megkezdődött a rendezvény

Már gyülekeznek a délutáni erőszakellenes felvonulás, a Tarka Magyar! résztvevői a fővárosi Erzsébet téren. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a Gödör Klub előtti, illetve a szórakozóhely mögötti tér szinte teljesen megtelt. A helyszínen komoly rendőri jelenlét van, az Erzsébet teret végig kordonokkal vették körbe, a környéken rengeteg rendőrautót és kisebb csapatokban rendőröket látni. Komolyabb atrocitás eddig nem történt, a lezárt terület előtt azonban egy kisebb, árpád sávos zászlókat lengető társaság várakozik. Úgy tudjuk, hogy a csapatban van a Kossuth téri tüntetésekről ismert Fáber Károly is, ám őket nem engedték be a rendezők.

A tervezett program szerint az összegyűlt tömeg délután négy órakor indul el az Andrássy úton keresztül a Hősök terére. Az ott felállított színpadon Rácz Kati és a Flush zenekar szórakoztatja majd az érkezőket, az énekesnő és az együttes a júliusi melegfelvonuláson történt atrocitások miatt nem tudott akkor fellépni. A műsor után a szervezők felolvassák az erőszak és a kirekesztés minden formáját elutasító nyilatkozatot, majd a tömeg a magasba emeli az általuk hozott színes anyagdarabokat. A program várhatóan délután hat órakor ér véget.

A rendőrök a menet útvonalát, az Andrássy utat ugyan nem, a betorkolló kis utcákat azonban a következő saroknál kordonnal zárták le. A lezárt területre csak ellenőrzés után lehet bejutni.