Tarka Magyar! – Készül a rendőrség

Már építi a rendőrség a kordonokat a délutáni erőszakellenes felvonulás útvonalán, az Andrássy útba torkolló utcákban. Közben a környéken is megszaporodtak a rendőrségi csapatszállítók, rendőrautók és az egyenruhások. A Független Hírügynökség tudósítója szerint az Oktogon közelében egy vízágyú is állomásozik.

A Tarka Magyar! elnevezésű erőszakellenes felvonulás délután fél négykor kezdődik, akkor kezdenek gyülekezni a szervezők az Erzsébet téren. Onnan négykor indulnak el az Andrássy úton keresztül a Hősök terére, ahol a program majd véget ér.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a szükséges előkészületek már megkezdődtek. Emlékeztetett, hogy a főváros rendőrfőkapitánya egész szombatra fokozott ellenőrzést rendelt el, melynek célja a “közbiztonságot veszélyeztető cselekmények megelőzése, megakadályozása”. Ennek érdekében a rendőrök igazoltatnak, ruhákat és autókat vizsgálnak át, a veszélyes eszközöket pedig lefoglalhatják. A maszkot viselőket fokozottan ellenőrzik majd.