Tárgyalni akar a Honvédelmi Minisztérium az önkormányzattal

A Honvédelmi Minisztérium hivatalos földméréssel segítené az V. kerület munkáját, ezért saját embereivel méri fel az önkormányzat által vitatott parkolót – mondta el Bocskai István, a Honvédelmi Minisztréium szóvivője a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján. A Minisztérium fellebbezést nyújtott be az önkormányzat határozatára, szerintük ugyanis dokumentum van arra, hogy jogszerűen használják a vitatott közterületet.

Az V. kerület szerint a HM a Stollár Béla utcai közterületet parkolásra használja. A minisztérium egy 1961-ben kötött megállapodásra hivatkozva jogszerűnek nevezte a terület használatát, azonban álláspontja szerint ott nem parkolnak járművek. A minisztérium szeretne egy hosszútávú megállapodást kötni az önkormányzattal, ezért saját, hivatásos földmérőivel méri fel a vitatott területet. A munkát még csütörtökön befejezik, és a lehető leghamarabb elküldik az önkormányzatnak az erről készült hivatalos jegyzőkönyvet. A HM szerint ez jó alap lehet egy tárgyalásra, és bíznak abban, hogy ezt az önkormányzat is elfogadja – mondta Bocskai.

A HM a földmérésel a vitatott terület nagyságát próbálja meghatározni. A két fél ugyanis mást-mást állít a terület méreteiről.