Tárgyalásra alkalmas a kanadai buszos gyilkos

Tárgyalásra alkalmasnak minősítette a bíróság azt a férfit, aki még július végén megölte egyik utastársát egy távolsági buszon Kanadában – adta hírül az AFP kedden. Annak ellenére döntöttek így, hogy a támadó darabokat vágott le áldozatából, majd evett is belőle.

Az egész Kanadát sokkoló gyilkosság július 30-án történt Kanada nyugati részén. A távolsági buszon utazó 40 éves Vince Veicsuang-li a mellette alvó 22 éves férfinek minden előzmény nélkül elvágta a nyakát. Miután a többi utas és a sofőr elhagyta a járművet, és a rendőrség is megérkezett, a férfi még egy ideig együtt maradt áldozatával. Lemetszette a fejet a holttestről, levágta a füleit, orrát és ajkait – a testrészek néhány darabját a zsebébe tette, míg másokból evett is a vizsgálatok szerint.

A gyilkost végül sikerült elfogniuk a rendőröknek, majd a pszichiátriára szállították. A bíróság hétfői döntése szerint tárgyalásra alkalmas a kínai származású férfi, aki alig egy évvel ezelőtt kapta meg a kanadai állampolgárságot. Hogy a testület mi alapján hozta meg döntését, nem került nyilvánosságra. Pere a tervek szerint novemberben kezdődik.