Tárgyal a Budapest Airport, de nem a szombati sztrájkról

A Budapest Airport vezetése hat reprezentatív szakszervezet képviselőjével tárgyal csütörtökön – mondta el a Független Hírügynökségnek Szollár Domokos a társaság szóvivője. Hozzátette, hogy megkapták az üzemanyag-kiszolgálással foglalkozó RÜK Kft szombatra bejelentett sztrájkjáról szóló dokumentumát is, de a csütörtöki tárgyalás nem a RÜK dolgozóinak bértárgyalása, a cég szakszervezeti képviselője azonban jelen van a megbeszéléseken. Szollár Domokos elmondta, hogy a csütörtöki tárgyalást már korábban betervezték, és nem a szombati sztrájkról szól. Azt, hogy pontosan miről tárgyalnak és milyen eredményre jutnak az érintettek, a megbeszélés után hozzák nyilvánosságra.

A 75 főt foglalkoztató RÜK Kft szerdán jelentette be, hogy szombaton délelőtt 11 órától este 6 óráig sztrájkolnak, 15-18 százalékos béremelést követelve, szemben a munkáltató 7,5 százalékos ajánlatával.

Kedden délután háromórás sztrájkot tartott a földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft 120 dolgozója. Többek között a jegykezelők, a poggyászrakodók, a gépkocsivezetők és a rampatisztek szüntették be a munkát. Akciójuk 22 járatot és csaknem kétezer utast érintett. A munkáltató egy 1+2 százalékos teljesítményhez kötött juttatást ajánlott, szemben a munkavállalók 18-20 százalékos alapbér-emelési követelésével. A sztrájk, egyelőre nem hozott eredményt.