Tapolcaiak tüntettek a Városházánál

Tapolcaiak tüntettek a Városházánál
Miskolc – Csaknem huszan tüntettek a Városháza előtt a Tapolcai Közösségi Házért csütörtökön reggel.

A közgyűlési ülés ugyanis ma tárgyalja ugyanis a közösségi ház ügyét, egészen pontosan azt, hogy a Miskolctapolcáért Egyesület öt évre megkapja a használati jogot. Az elmúlt két évben is ők üzemeltették a házat, de a Tapolcai Kulturális Egyesület (amelynek tagjai ma reggel tüntettek) is szeretne – ahogy ők fogalmaztak – belépést kapni.

Kérjük az önkormányzatot, hogy egyesületünk részére is tegye lehetővé a létesítmény rendszeres használatát – mondta az elnök. Hozzátéve: akár a jelenlegi üzemeltető egyesülettel közösen.

A Fidesz egy módosító indítványt nyújtott be ehhez a napirendhez, amelyet Kocsis Levente, a terület képviselője, valamint dr. Szinay Attila, az ellenzék frakcióvezetője jegyez. Ennek lényege: az önkormányzat más civilszervezet előtt is nyissa meg a közösségi házat, illetve csak egy évre kössenek szerződést a jelenlegi üzemeltetővel.

A transzparenseken a következő feliratokat olvashattuk: Pártatlanságot, Mi a lakosságért vagyunk, Mi vagyunk a többség, Lehetőséget mindenkinek.

Feith Károlytól, a Tapolcai Kulturális Egyesület elnökétől azt is megkérdeztük, az elmúlt két évben szerveztek-e oda rendezvényt, illetve utasította-e vissza azokat a házat jelenleg is üzemeltető egyesület. Válasza: nem volt példa visszautasításra.
Mi lesz, ha a testület elfogadja a napirendet? El leszünk keseredve – válaszolta az elnök.