Tapolcai Fürdők Völgye: meghívtuk a beruházót

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – Meghívtuk Miskolcra a beruházót, és ő el is fogadta az Észak-Magyarország invitálását. ÉM-fórumot szervezünk a tapolcai Fürdők Völgye-projektről, annak helyzetéről.

A Miskolcról elszármazott Tatár György (nem azonos a DVTK volt futballistájával, bár maga is kiválóan focizott, egyebek között a tapolcai strand kispályáján) családi vállalkozása a Pagony Béta Kft.
A holland állampolgár Tatárnak feltett szándéka, hogy megépíti a Fürdők Völgyét.

Kérdésünkre, hogy eddig miért nem volt egyetlen kapavágás se, hogy miért a jelentős csúszás, elmondta: megbízottja, a Simonides Kft., illetve annak vezetője, Belényi Gábor olyan határidőben állapodott meg a miskolci városházával, amelynek betartása optimális esetben is feszített munkát igényelt volna, jelen helyzetben viszont – az engedélyek részbeni hiánya miatt – nem tartható.

Az engedélyhiányról a következőt mondta Tatár György: a Fürdők Völgye három egységből áll: magából a fürdőrészből (a medencékből és a hozzájuk kapcsolódó infratstruktúrából), a szállodából, és az úgynevezett Fórumból, ami egy, a helyhez illő bevásárlóközpont.
Utóbbi olyan területen épül meg, amelyre – az ingatlan tulajdonviszonyainak rendezetlensége miatt – nem adta még meg az építési engedélyt a hatóság, a tiszaújvárosi önkormányzat.
A beruházás elindítása szempontjából azért is van jelentősége a Fórumnak, mert a Pagony Béta a saját erő mellé bankhitelt is igénybe vesz.
Fürdőre nem, szállodára alig ad kölcsönt a bank, bevásárlóközpontra viszont örömmel.

Ezzel együtt Tatár György úgy látja, megépül a strandkomplexum.
Szerinte ősszel hozzá lehet kezdeni a munkákhoz, illetve már a nyár elején eltakarítja a volt strand területéről a “szemetet”.

Ígérte, hogy az április 16-án kezdődő héten eljön Miskolcra a szakértőivel, szívesen találkozik az érdeklődőkkel és Káli Sándor polgármesterrel az Észak-Magyarország által szervezendő fórumon.
Káli Sándor jelenleg külföldön tartózkodik, de Veres László szóvivő szerint semmi akadálya nincs annak, hogy a nyilvánosság előtti eszmecserén a polgármester részt vegyen.

SzG

 

Korábbi cikkek: