Nem enyhül a vita a miskolci komplexumról

Akt.:
A csütörtök délutáni fórumra nagyon sokan kíváncsiak voltak
A csütörtök délutáni fórumra nagyon sokan kíváncsiak voltak - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Hiába a fórum, továbbra sincs egyetértés a civilek és a beruházó között. Maradtak még kérdések, de remélik, megoldódnak.

Megtartották a napokban az Avalon Center Kft. Szent István térre tervezett négyemeletes iroda-üzletház komplexumával kapcsolatban szervezett közmeghallgatást. Ahogyan arról beszámoltunk, az eseménynek helyt adó városházi közgyűlési terme szinte teljesen megtelt érdeklődővel, akik számtalan véleményt megfogalmaztak a beruházással kapcsolatban, a délután négykor kezdődött fórum ennek köszönhetően egészen az estébe nyúlt.

Arról, hogy miért és miben van az ellentét a beruházó és a helyiek, valamint a civil szervezetek között már többször, részletesen is beszámoltunk, a közmeghallgatáson pedig többségében ugyanezek a témák merültek fel.

Válaszokat várnak

F. Nagy Zsuzsanna, a Zöld Kapcsolat Egyesület elnökében kettős érzéseket kelt a csütörtöki fórum.
– Környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezet vezetőjeként hatalmas öröm, szinte szívet melengető érzés számomra, hogy a nyári időjárás és a hétköznap délután ellenére ilyen sokan eljöttek erre a meghallgatásra, és kinyilvánították véleményüket a tervezett fejlesztéssel kapcsolatban. Azt viszont szomorúnak tartom, hogy néhány kérdésünkre csak részben, vagy egyáltalán nem kaptunk érdemi választ. Továbbra is problematikusnak tartom, hogy nem tudunk részleteket a régészeti feltárásról, erről ugyanis a hatástanulmányban mindössze néhány sort láthattunk és válasz a programon sem érkezett senkitől. Nem győztek meg a szakemberek azzal sem, hogy a létesítendő mélygarázsba be- és onnan kihajtó autók miatt nem fog nőni a zaj- és porhatás ebben a műemléki környezetben, a több száz éves Avasi templom tövében – hangsúlyozta F. Nagy Zsuzsanna.

Ikonikus épület lesz

Megkérdeztük az Avalon Center Kft.-t is, akik némileg másképp látják a helyzetet. Abban Tóth Róbert, a cég ügyvezetője is egyetértett F. Nagy Zsuzsával, hogy szerencsés volt a magas részvétel.

– Ennél is nagyobb öröm, hogy az esemény lehetőséget biztosított arra, hogy a leendő beruházás koncepcióját bemutathassuk, és a tévhiteket, aggályokat eloszlathassuk, hiszen erre ezidáig nem volt lehetőségünk. Szándékunk, hogy Miskolc szívében egy olyan ikonikus épületet hozzunk létre, amely mindenki megelégedésére szolgál. Az Avalon Business Center terveinek ismertetését követően azt tapasztaltuk, hogy a leendő épület koncepciója a résztvevők döntő többségénél kedvező fogadtatásra talált. Bízunk benne, hogy a miskolciak többsége üdvözli törekvéseinket, mellyel hozzájárulhatunk egy még szebb és élhetőbb magyar nagyváros létrehozásához – tette hozzá Tóth Róbert, az Avalon Center Kft. ügyvezető igazgatója.

ÉM-TÁ


Nagyon sokan mentek el a tervezett épülettel kapcsolatban tartott közmeghallgatásra
Miskolc - Csak ritkán találkoztak az álláspontok az Avalon beruházása miatti közmeghallgatáson. Az Avalon Center Kft. Szent István térre tervezett négyemeletes iroda-üzletház komplexumával kapcsolatban tartott közmeg­hallgatást a Miskolci Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főos...

A térre épülne a komplexum
Miskolc - Július végéig lehet megnézni a környezeti hatástanulmányt. Környezeti hatásvizs­gálati eljárást folytat az Avalon Center Kft. Szent István térre tervezett négyemeletes iroda-üzletház komplexumával kapcsolatban a Miskolci Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya. Az...

Az Erzsébet fürdő melletti kavicsos parkoló is része lehet a cikkben említett beruházásnak
Miskolc – A környéken élők közül többen tiltakoznak, az Avalon véleménye szerint nincs miért. Hamarosan épülhet Miskolc főtere, a Szent István tér, és annak térfalaként egy irodaház, az Avalon Business Center, írta korábban lapunk. A tervezett építkezésről szóló cikkünkre reagált dr. Barna Péter...Tapolca.
BOON.HU


hirdetés