Megújult rendelők Miskolcon

Megújult rendelők Miskolcon
© Fotó: Ádám János
Miskolc – A Bajcsy-Zsilinszky úti és a Győri kapui után a Corvin utcai orvosi rendelő is megújult idén.

2020-ig valamennyi önkormányzati tulajdonú orvosi rendelő fejlesztésen esik át Miskolcon, ez 59 felnőtt-, 30 gyerekorvosi és 41 védőnői körzetet érint, összesen csaknem 1,7 milliárd forint értékben.

2010 óta már 1,1 milliárdot fordított a város tíz orvosi rendelő felújítására és két egészségház kialakítására.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Az első ütemben 2015-ig megújult a Testvérvárosok úti, az Andrássy és Latorca utcai, a Győri és Szentpéteri kapui és a Fábián utcai rendelő, valamint két egészségházat alakítottak ki a Szentgyörgy utcán és a Tömörkény úton.

Folytatódó fejlesztés

Idén eddig négy felnőtt-, illetve gyerekorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése történt meg.

Hamarosan elkezdődhet a Lyukóvölgyi orvosi rendelő építése, amelyben felnőtt- és gyermekorvosi körzet, illetve védőnői szolgálat működik majd.

A következő ütemben, 2018-ban elvégzik a Bollóalja és a Csehov utcai, az Otthon téri, a Miskolctapolca, a Sütő János, a Técsey, a Kazinczy, a Halom, a Kiss Ernő, az Éder György és a Kórház utcai orvosi rendelők rekonstrukcióját is.

Szerdán dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is ellátogatott a Corvin utcai rendelőbe, hogy megtekintse a másfél hete átadott beruházást.

Az éppen rendelő két háziorvos mutatta meg az épületet, miközben elmondták: sokkal világosabb és tágasabb lett az épület, ahová mindenki szívesebben tér be.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

– Rendkívül leromlott, elhanyagolt épületről volt szó, én 25 éve dolgozom itt, azóta érdemi felújítás nem történt – mondta el érdeklődésünkre dr. Hadas Éva háziorvos. Hozzátette: rozsdásodott a bejárati ajtó, a tető beázott, többször visszafolyt a szennyvíz, nagyon ráfért a felújítás.

Az épületen szigetelés, nyílászárócsere, külső színezés, tetőjavítás, padlózatcsere és vízvezetékhálózat-csere történt, továbbá festések és akadálymentesítés is.

De nem csak az épületek újulnak meg, emelte ki dr. Kriza Ákos. Egy szoftverfejlesztésnek köszönhetően például a háziorvosok számára elérhetővé váltak a kórházak, szakrendelők leletei, vizsgálati eredményei, zárójelentései.

– Negyven év elmaradását kell bepótolnunk, de a XXI. században nem elrugaszkodott kérés, hogy megfelelő infrastruktúra segítse a háziorvosok munkáját. Ahogy a források rendelkezésre állnak, úgy megyünk tovább az igényeknek megfelelően – hangsúlyozta a polgármester.

– ÉM-HI –Tapolca.
BOON.HU


hirdetés