Tapolca: „ennél mélyebbre már nem süllyedhet…”

Tapolca: „ennél mélyebbre már nem süllyedhet…”
Miskolc – „A Barlangfürdő környéke Drezdára emlékeztet a szőnyegbombázás után. A szigeten romhalmaz…” Így kezdi tapolcai, minapi beszámolóját az Észak-Agorán annak egyik aktív tagja, Gáti Attila.

A folytatás:
„A tó körül szemét, a strandon tovább tevékenykedett az enyészet. A nemrégiben leaszfaltozott Görömbölyi utcán a csatornák már megsüllyedtek. A szelektív hulladékgyűjtők körül a megszokott szemét, ABC nincs, a táblák hiányoznak, az Éden kemping vagy a strand környéke üszkös látnivalókat kínál. A Békás tó korlátja elkorhadt, nem kellettek vandálok, hogy leszakítsák. Természetesen a Vizek Völgye továbbra is rengeteg pocsolyával rendelkezik, a kátyúk száma nem csökkent, sok jelzőtábla hiányzik.

Motorosok, flakonok

A Hejőben a megszokott helyen felfedezhetjük a gumiabroncsokat, számítógépházat, a flakonokból meg annyi van, hogy… a meder egy virágos tarka rétre emlékeztet, csak épp műanyagból.

Persze előbújtak a motorosok is, vad száguldozásuk nem zavarja a békésen kocsikázó rendőröket. Nem csökkent a tilosban parkolók száma sem. Hiába no, fantasztikus ez az új Miskolc, özönleni fognak a japán turisták, dől a lé, teltházas szállodák, de ha mégsem, nem vádaskodhat senki, hogy Miskolc nem tett semmit a csalogatásukra…”

Csak vacsoravendégnek

Egy másik agorázó, a tapolcai Tamás István egyebek között így ír: „… Már a leglátogatottabb részeket is ellepi a kosz, a szemét, általánossá vált a gondozatlanság, elhanyagoltság. Részemről már csak vacsoravendégeket merek hívni Tapolcára, nehogy napvilágnál lássák, milyen lepusztult negyedben élek. Ilyenkor kapóra jön, hogy a közvilágítás sem múlja felül az általános szívonalat. Ennél mélyebbre már nem süllyedhet ez a városrész. Mindez számomra annak a jele, hogy a város vezetése egyre kevésbé törődik mind a helybéliekkel, mind a hamis reklámokkal megtévesztett turistákkal. Egyszer mindekit be lehet csapni. A látogatók elintézhetik annyival, hogy ‘ide se teszem be a lábam többé’, de a lakosok kénytelenek hosszú távon is elviselni lakóhelyük folyamatos pusztulását….”

Korábbi cikkek