Vegyész RC: Tapasztaltabban mennek vasárnap a fővárosiakhoz

Akt.:
Vegyész RC: Tapasztaltabban mennek vasárnap a fővárosiakhoz
Kazincbarcika – Vasárnap délután Budapesten szerepel a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata.

Az NB I-es férfibajnokság 15. fordulója keretében vasárnap 16 órától a MAFC-BME vendégeként lépnek pályára a borsodiak, akik sűrű programot bonyolítanak le ezekben a napokban.

Csütörtökön azt mondhattuk: a jobbtól nem szégyen kikapni. Toma Sándor

Klasszisokkal jöttek

A sárga-kékek csütörtökön este hazai környezetben a Challenge Kupa-mérkőzést vívtak, és azok a nézők, akik ott voltak a röplabdára „teremtett” Don Bosco sportcsarnokban, igazi csemegét láthattak. A Jihostroj Ceské Budejovice ízelítőt adott abból, hogyan kell ezt a játékot bemutatni. A csehek simán nyertek, ettől függetlenül a kazincbarcikaiaknak semmi okuk nem volt a szégyenkezésre, megpróbáltak lépést tartani a klasszisokat felvonultató riválisukkal.

– Tapasztaltabbak lettünk – kezdte Toma Sándor, a Vegyész RC vezetőedzője, akin a 82 perces meccs után még véletlenül sem láttuk a 0:3 miatti elkeseredés bármilyen jelét. – Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy a röplabdában mit jelent a könyörtelenség. A Ceské kihasználta minden hibánkat, úgy pörgött, ahogyan kell. Mi már a nyitásban sem voltunk elég pontosak, így az építkezésünk sem úgy alakult, ahogyan akartuk. Persze nem ért minket meglepetés: igyekeztünk, akartunk, lelkesedtünk, de az első szett után még nagyobb sebességre pörgő Budejovice behúzta a mérkőzést, mi pedig azt mondtuk: a jobbtól nem szégyen kikapni. Alapvetően tudtuk, hogy mi vár ránk, az összecsapáson sokat tanultunk, és a helyenként elsajátított megtanult leckét már vasárnap is felmondhatjuk.

Kis teremben

A tréner ezután arról beszélt, hogy más a Challenge Kupa és megint más a hazai élvonal. Ami nem ment, mert nem mehetett csütörtökön, majd menni fog vasárnap Budapesten. Ennek jegyében a nemzetközi találkozón minden benevezett játékosának lehetőséget adott, hiszen fél szemmel már a MAFC-BME mérkőzésre gondolt.

– Soron következő ellenfelünk nyilván győzelemre tör majd, de természetesen nekünk is ez a célunk – folytatta Toma Sándor. – Kis teremben küzdünk majd, mi sokkal nagyobb méretekhez szoktunk, ezt tehát figyelembe kell vennünk. A taktika nagyon egyszerű, miként a mérkőzés menüje is: jól kell nyitnunk és fogadnunk, ezt követően pedig fegyelmezett sáncmunkát akarunk produkálni. A mezőnyvédekezésben is átlagon felüli módon előadott produkció esetében, már „csak” támadásban kell hoznunk magunkat. Hiszem és tudom, hogy kiteszünk magunkért, megoldjuk a feladatot, és győztesen jövünk majd le a pályáról.

ÉM-KT