Magyarország

2010.06.07. 14:35

MSZP: A forint gyengítése dilettantizmus vagy szándékos károkozás volt?

<p>A forint elmúlt heti jelentős gyengülése mögött pusztán a kormányzat dilettantizmusa, vagy szándékos károkozás volt-e? - kérdezte hétfői napirend előtti felszólalásában az MSZP frakcióvezetője.</p>

A forint elmúlt heti jelentős gyengülése mögött pusztán a kormányzat dilettantizmusa, vagy szándékos károkozás volt-e? - kérdezte hétfői napirend előtti felszólalásában az MSZP frakcióvezetője. Mesterházy Attila a költségvetési és a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte, hogy kiderüljön: érte-e spekulációs támadás a magyar valutát. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke válaszában azt mondta: vissza kell nyerni a kormányzati hitelességet, amelyet semmilyen politikusi nyilatkozat sem tud lerombolni.


Magyarországot az elmúlt napokban két pusztító katasztrófa is sújtotta - mondta hétfőn napirend előtti felszólalásában Mesterházy Attila. Az MSZP frakcióvezetője szerint az egyik az árvíz, a másik pedig Kósa Lajos és Szijjártó Péter voltak. A kormánynak egyetlen nap alatt sikerült hitelvesztést produkálnia - fogalmazott az ellenzéki politikus. Mesterházy Attila hozzátette: a felelőtlen kormányzati kijelentések több ezer magyar családot károsítottak meg több milliárd forint veszteséget okozva.

Az MSZP frakcióvezetője kezdeményezte a költségvetési, valamint a nemzetbiztonsági bizottság összehívását annak érdekében, hogy kiderüljön, spekulációs támadás érte-e a forintot. Mesterházy Attila a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét arra kérte, hogy vizsgálja meg a múlt heti tőzsdei tranzakciókat.

A napirend előtti felszólalásra válaszolva Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondta, hogy vissza kell nyerni a kormányzati hitelességet, amelyet semmilyen politikusi nyilatkozat sem tud lerombolni. A kormánypárti politikus hozzátette: az MSZP az elmúlt 8 évben tönkretette az országot, az új kormány pedig megpróbálja orvosolni a hibákat, ám eközben "bekövetkezhetnek bakik". Nem az a baj okozója, aki elmondja az igazságot, hanem az, aki azt előidézte - fogalmazott Kósa Lajos.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!