Tanszéket hoz létre a Miskolci Egyetem és a Mol

Miskolc, 2014. június 12., csütörtök (MTI) – Nemzetközi szintű szakemberek képzésére fókuszál a Mol Csoport és a Miskolci Egyetem, a felsőoktatási intézmény és az olajipari társaság közös tanszéket indít az egyetem műszaki földtudományi karán – közölte az egyetem az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az ebben a hónapban induló Mol tanszék kiemelten foglalkozik az olajmérnök tanulókkal, illetve támogatja a tervek szerint 2015 őszén induló szénhidrogén-ipari földtudományi mérnökök angol nyelvű MSC képzését.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a tanszékhez tartozó szakokon több mint száz diák tanul, és egyre több hallgató érkezik külföldről, főleg az olajban gazdag országokból, Brazíliából, Kazahsztánból és Kurdisztánból.

A Mol évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a Miskolci Egyetemmel, amely a hazai olaj- és gázipari képzés központja, és amely egyike azoknak a felsőoktatási intézményeknek, amelyekkel a társaság tavaly 3 évre szóló stratégiai megállapodást kötött.

Az öt egyetemet érintő megállapodás újabb szakasza e tanszék indulása – fogalmaz a közlemény, amely szerint fontos, hogy olyan frissdiplomások kerüljenek ki a tanszékekről, akik tudásuknak köszönhetően rögtön versenyképes bérrel és szakmai lehetőségekkel kezdhetik meg nemzetközi olajipari karrierjüket, illetve akik sokkal rövidebb idő alatt tudnak önálló, színvonalas munkát végezni munkahelyükön.

– MTI –



További hírek a Gazdaság kategóriából