Tankcsapda

Ha beköszönt a jobb idő, gödörkerülgetés. Tényleg igaz a hír, kátyúznak Mád bel- és külterületén. Mint minden éven, most is.  Serfőző László jegyzete

Látni a tavalyi, azelőtti munka eredményét, pedig fagy sem volt. A kisebb gödrök most több négyzetméteren felmart tankcsapdákká váltak, pihentetni kell ezeket néhány napig, talán jobban emészti majd a beleöntött aszfaltot. Addig meg lehet szlalomozni.

A hírek arról is tudósítanak, hogy Prügy és Tarcal között forgalomlassítás lépett életbe az útpadka állapota miatt. Nos kérem, az útvonalon már nem igazán lehet közlekedni, inkább az útpadkán! Igazán érdekelne, hogy az, aki az infót leadja a hírközlő szerveknek, mikor járt ezen az aszfaltcsíknak csak a legjobb indulattal nevezhető szakaszon! Méghogy forgalomlassítás.

Nincs is forgalom már, pontosan a kráterek miatt. Aki itt autózik, csak azért teszi, mert innen tudja megközelíteni az ültetvényét, mezőgazdasági területét.

Hacsak nem egyfajta csináld magad mozgalom kialakításáról van szó, akkor nem értem ezt a hozzáállást.

Ugyanis azokon a helyeken, ahol a kátyúk útszéltől útszélig érnek – mélységüket tekintve simán használhatná azokat egy lövésszakasz fedezéknek – zúzalékkal, építési törmelékkel vannak kibélelve. A környéken élők belefásulhattak már a járművek kormányrángatásába. Léptek. Nem is lehet itt mást tenni, csak lépni. Gurulni aligha…

Serfőző LászlóSporthírek