Tanirodaverseny a Surányiban

A versenyen hat diákvállalkozás is képviseltette magát
A versenyen hat diákvállalkozás is képviseltette magát
Kazincbarcika – A Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium “tanirodás” diákjai rendszeresen vesznek részt különböző országos szintű versenyeken, kiállításokon, melyekről soha nem térnek haza elismerés nélkül.

Az intézmény pedagógusai vallják, hogy a legjobb motiváció, ha a diákot minél több sikerélményhez juttatják – jelentette ki Gócza Lászlóné gyakorlatioktatás-vezető. Ennek terepet biztosítva több olyan helyi rendezvényt szerveznek, ahol a diákok bizonyíthatják rátermettségüket, de színesebbé teszik intézményünk mindennapjait.
Ötlet, kreativitás

Március 7-én Hódosi Katalin és Tóth Józsefné tanirodai tanárok ötlete alapján másodszor rendezték meg a “Surányi Taniroda Versenyt”, melyen 24 kereskedelmi technikus tanuló indult el. Egy projektmunka keretében nyílik lehetőség arra, hogy a diákok megvalósíthassák saját ötleteiket, fejlesszék kreativitásukat, kommunikációs és szervezőkészségüket, és elsajátítsák a nemes versengés szabályait. A versenyen hat diákvállalkozás képviseltette magát. A versenyfeladatok teljesítését rangos zsűri bírálta el: Vattay József intézményigazgató, Riedlinger Zsolt főtanácsos, Gaszperné Kondás Judit, az Irinyi János Szakközépiskola taniroda-vezetője és Gócza Lászlóné gyakorlatioktatás-vezető.

A diákvállalkozások három perces prezentációval és egy kiállítási stand berendezésével mutatták be cégük működését, kínálatát, jövőbeli elképzeléseit. További hat feladat során számot adhattak a résztvevők ügyviteli ismereteikről, a közéletben való jártasságukról, improvizációs és konfliktuskezelő készségükről és számítástechnikai tudásukról.


Családias hangulatban
A verseny családias, jó hangulatban zajlott, a diákok nem ellenségként, hanem egymást elismerve, biztatva küzdöttek – mondotta végezetül Gócza Lászlóné gyakorlatioktatás-vezető. A jutalom a kiosztott irodaszercsomag és vásárlási utalvány mellett egy izgalmas, emlékezetes délután élménye volt minden jelenlévő számára.