Táncsics Péter a magyar snapszerbajnok

Budapest, 2012. október 21., vasárnap (MTI) – Táncsics Péter, a Magyar Snapszer Szövetség elnöke nyerte a első nemzeti snapszerbajnokságot szombaton Kőszegen – közölte a szövetség vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint az elmúlt fél évben 64 selejtezőn 128 játékos vívta ki a részvételi jogot a döntőre az ország valamennyi megyéjéből és a határon túli magyarlakta területekről. A szombati finálén, amelyet a snapszerszövetség székhelyén, a Vas megyei Kőszegen tartottak, 14 órás “kártyakrimi” után Táncsics Péter lett a bajnok, megelőzve a szombathelyi Bokor Lászlót. A harmadik helyen a szentgotthárdi Németh Gábor és Révkomárom bajnoka, Szabó Gábor osztozik.
A győztes valamennyi jelentős snapszerversenyen képviseltetheti magát, és megnyerte a Magyar Snapszer Szövetség tízmillió forintos fődíját is – közölte a szövetség.
A legjobb magyar snapszerező megtalálásán kívül a versenysorozat kinyilvánított célja az volt, hogy népszerűsítse “az egyik legrégebbi, hagyományos, közösségformáló és családi társasjátékot” és általában a magyar kártyát.Sporthírek