Táncpaletta – XVIII. Magyar Sztárgála az Operaházban

Több mint 200 táncos közreműködésével rendezik meg november 17-én este a Táncpaletta elnevezésű sztárgálát. a budapesti Operaházban. Az esten 23 táncprodukciót, köztük hat bemutatót láthat a közönség – közölték a szervezők kedden.

Az 1991-ben életre hívott táncgála tizennyolc éve az élvonalbeli magyar társulatok és szólisták seregszemléje. Az idei év különlegessége, hogy több koreográfusnak már kifejezetten erre az estre komponált művét láthatja a közönség. Az esten ezúttal is több mint 200 táncos működik közre a 23 táncprodukcióban.

A Magyar Sztárgálán a “házigazda” Magyar Nemzeti Balett művészei mellett a többi táncágazat legjobb képviselői is bemutatkozási lehetőséget kapnak. A közönség néptánc, klasszikus és kortárs balett darabokat éppúgy láthat, mint standard és latin táncokat. Ebben az évben a szervezők külön figyelmet fordítottak arra, hogy minél nagyobb számban hívjanak meg fiatal táncosokat a sztárgálára.

A táncgálát ebben az évben is a Táncművészet című folyóiratot kiadó közhasznú alapítvány és a lap szerkesztősége rendezi meg.

A Táncpaletta 2008 november 17-én este fél hétkor kezdődik a Magyar Állami Operaházban.