Táncóra időseknek és haladóknak

A Hrabalt idéző cím péntek délután a Művészetek Házában jutott eszembe. Ha az alkalom nem is, a derűs hangulat mindenképpen erre utalt: a színpadon ugyanis öt nyugdíjasklub tagjai ropták a táncot kitartóan, fiatalos lendülettel – az idősek világnapja apropóján. Az idősek kisvárdai otthonában készült korábbi riportunk [.doc – 23KB]

Október elseje az időseké és egyben zenei világnap is. Talán nem véletlen, hogy ez a megemlékezés minden évben többé-kevésbé borongós őszi napra esik. Kisvárdán sokadik alkalommal rendezték meg a regionális randevút.

A legidősebb klubtag

A házigazda Életet az éveknek kisvárdai nyugdíjasklub a nyírcsászári, nyírteleki, sátoraljaújhelyi és vásárosnaményi korosztályos közösségek időseit látta vendégül. A találkozót polgármesteri köszöntő nyitotta. A mintegy másfélszáz meghívottat számláló rendezvény résztvevői megemlékeztek mindazon klubtársakról, akiktől az évek folyamán örökre búcsút vettek tőlük. A terített asztalok között megkerestem a legidősebb klubtagot.

Szépen megvagyunk együtt – mondja a 84 éves Julika néni, aki 28 éve klubtag és egyike a kisvárdai alapítótagoknak. – Látja, itt nem feledkeznek meg a fiatalabbak még az annyira idősekről sem, mint én. Számon tartanak, minden rendezvényre elhívnak, bár mi tagadás, napról napra nehezebbé válik a kimozdulás.

Szerdánként találkozunk itt a Művészetek Házában – teszi hozzá a kisvárdai klub vezetője, aki hangsúlyozza: – Szükség van az összejövetelekre, amelyek a munkából egyik napról a másikra kiesőknek elfoglaltságot és kapaszkodót nyújtanak.

– Kovács Bertalan –