Tánccal feloldódni Istenben

Debrecen – Igazán különleges produkciót láthatunk április 2-án, 19 órától a Lovardában. A Táncoló dervisek című előadást professzionális táncosok mutatják be, akik ezt a műfajt az egész világon a legmagasabb szinten űzik.

A tánchoz a zenét egy eredeti török szúfi zenét játszó zenekar biztosítja, így válik teljesen egyedivé a produkció. „A dervisek a tánc közben folyamatosan forognak, kezüket és fejüket felfelé tartva, zene kíséretében lelki eksztázist élnek át, miközben mintegy önmagukat feladva felolvadnak Istenben” – mondja róluk a szervező Dialógus Platform Egyesület.

E non-profit szervezetet 2005-ben alapított egy török és magyar értelmiségiekből, tudósokból és önkéntesekből álló csoport. Az egyesület célja, hogy előmozdítsa a különböző kultúrájú emberek közti türelmet, megértést, kölcsönös tiszteletet, elfogadást, szeretetet.
A rendezvényre jegyeket a Tourinformban és a Mezonban lehet kapni 2700 Ft-os áron, de a Napló hűséges olvasói, akik leggyorsabban küldenek sms-t a 20/568-13-13-as számra és helyesen válaszolnak a szombati Naplóban megjelenő nyereményjátékban feltett kérdésre, a szervezők jóvoltából ingyen juthatnak belépőhöz.

Keressék a nyereményjáték-szelvényt a szombati Naplóban!

– Fábián György –