Helyi közélet

2013.11.27. 18:40

Közlemény - Fidesz: Jövőre tovább csökkennek a Borsod megyei családok terhei is

Miskolc - 2014-ben tovább csökkennek a borsodi családok terhei is. A rezsicsökkentéssel évente 100 ezer forintot tudnak megspórolni a családok, emellett tovább csökken a kiskeresetű családok adója, így több marad a fizetésből.

Miskolc - 2014-ben tovább csökkennek a borsodi családok terhei is. A rezsicsökkentéssel évente 100 ezer forintot tudnak megspórolni a családok, emellett tovább csökken a kiskeresetű családok adója, így több marad a fizetésből.A családi adórendszer kibővítésével jövőre 270 ezer kiskeresetű család zsebében több ezer, de akár több tízezer forinttal több marad. Az érintett családok először januári fizetésükkel, tehát februárban érzékelhetik majd azt, hogy a nettó fizetésük magasabb lesz.

A legalacsonyabb jövedelmű családok zsebében gyakorlatilag benne marad a bruttó jövedelme. Ez egy két gyermeket nevelő, bruttó 90 ezer forintos összjövedelemmel rendelkező család esetében azt jelenti, hogy havonta 5600 forinttal lesz több a család jövedelme. Három gyermek esetében, bruttó 100 ezer forintos kereset esetén havi nettó 17 ezer forinttal több marad a családi kasszában. 200 ezer forintos bruttó jövedelem mellett havi 34 ezer forinttal gazdálkodhatnak többől.

Januártól jön a gyed extra, amely jelentősen segíteni fogja a kisgyermekes édesanyák foglalkoztatását és a család megélhetését. 2014 a pénzügyi rezsicsökkentés éve is lesz. Januártól ingyenes lesz havi két készpénzfelvétel 150 ezer forintig.

- Fidesz Miskolc -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában