Életstílus

2010.08.03. 10:08

Bioritmus – a belső iránytű a sikerhez

<p>Aki alkalmazkodik a bioritmusához az könnyebben boldogul a munkában, a családban...</p>

A vágyai annak teljesülnek, aki nem akar szembeszállni az ősi törvénnyel, inkább ügyesen befogja sorsának vitorlájába a tomboló szelet éppúgy, mint a parányi fuvallatot. Hányszor gondoljuk vagy mondjuk is dühösen a rosszul sikerült tárgyalás után, vagy az összetört autó mellett állva, rosszabb esetben a baleseti sebészeten várakozva: „Ha ezt tudom, el se indulok!"

Alkalmazkodj!

Egyszer fenn, máskor lenn - így van ez, mióta világ a világ. Aki alkalmazkodik ehhez az ősi törvényhez, az könnyen boldogul, hiszen igyekszik maximálisan kihasználni a pozitív helyzeteket, és tudomásul veszi, hogy a csúcsról olykor kénytelen lefelé haladni, ha a következőt is meg akarja hódítani.

Mindenkinek van jobb napja, és van rosszabb. Sőt olykor pocsék is, amikor minden rossz összejön. Máskor meg mintha mindenki a keze alá dolgozna, fél gőzzel ragyogó eredményeket ér el, játszva veszi az akadályokat, és még a kedve is szárnyal.
A természeti népek sámánjai, az indián varázslók már évezredekkel ezelőtt is birtokában voltak annak a tudásnak, amit a tudósok csak most kezdenek felfedezni, és a kémia, biológia, fizika alaptörvényeivel magyarázni.

Egy berlini orvosnak már a század elején feltűnt, hogy a betegségek lefolyásában is egyfajta jól követhető ritmus figyelhető meg. Bizonyos napokon több komplikáció fordul elő a műtétek során, több beteg állapota romlik minden különösebb ok nélkül. Máskor viszont mintha mindenki erőre kapna, javul a teljesítőképesség, felgyorsul a gyógyulás.

A napszakokhoz, évszakokhoz és az éves ciklusokhoz hasonlóan a szervezetben is többféle ritmus szerint bonyolódnak az egyes életfolyamatok. Mindezt tudta már időszámításunk előtt 400-ban az orvoslás atyja, Hippokratész is, de az ezzel kapcsolatos mélyreható kutatás csak a 20. század második évtizedében kezdődött.

A bioritmus 28 napos ciklusát leginkább a nők érzik meg. A kedvező fizikai-lelki állapot, és a már-már depressziós mélypont nagyon egyértelműen összefügg a 28 naponként váltakozó havivérzéssel. A női szervezet 28 naponkénti változását a Hold befolyásolja. Csakhogy a Hold nemcsak a női szervezetre van hatással, hanem valamennyi élőlényre.

Hatnak ránk a bolygók

A többi bolygó hatása – ha nem is ilyen látványosan – de ugyancsak érvényesül. A Szaturnusz például hétéves ciklusokban (a Szaturnusz 28 éves ciklusának négy negyedében) hat ránk. Azt már régen megfigyelték a természettudósok, orvosok, hogy a test és a lélek fejlődésében markánsan elkülöníthetőek bizonyos hétévente történő változások, megújulások. Ilyenkor – a korábbi fotókkal összehasonlítva – feltűnő eltérések észlelhetők a külsőn, de szellemileg, sőt a személyiségben is nagy átalakulás történik.

A házasságok komoly próbaköve a hatodik-hetedik év, ilyenkor következik be a legtöbb válás, hiszen a személyiség átalakulása a házastársaknál nem feltétlenül párhuzamosan és egy irányban zajlik, és ehhez nem mindig tudnak hozzászokni.

A Mars, A Vénusz és a Merkúr (a fizikai állapotra, az érzelmekre és a szellemi állapotra ható gyorsan mozgó bolygók) hatását leginkább a bioritmus követi. Hogy kinek éppen milyen periódusát éli a fizikai, szellemi és érzelmi ciklusa, arról ma már sok web-oldalon ellenőrizheti, ám azt, hogy a látott képlet mennyire jó vagy rossz, hogy mikor érdemes elhalasztani a tárgyalásokat, vagy mikor kell belevágni egy rizikós pénzügyi tranzakcióba, mikor kell lemondani a műtétet, és melyik az az időszak, amikor a kritikus állapotban lévő beteg talán többé nem fog visszatérni az élők sorába – nos, ezt régen csak drága pénzért a „beavatottak" árulták el.

Az aktuális bolygóhatások ismeretében könnyebb lesz a döntésed, elkerülheted a bajt, vagy különféle mágikus praktikák nélkül is szolgálatodba állíthatod a szerencsét, valóra válthatod az álmod! Nézdd meg és értelmezdd az astronet.hu bioritmus keresőjébena napi állapotod!
Forrás: www.astronet.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!