Tanárnõ rendezett mészárlást egy alabamai egyetemen

Három embert lelõtt, három másikat pedig megsebesített egy amerikai tanárnõ, miután megtudta, hogy nem véglegesítették a kinevezését az egyik alabamai egyetemre – közölték az iskola illetékesei és a helyi média. Az ámokfutó a huntsville-i Alabama Egyetemen kezdett lövöldözni – közölte az oktatási intézmény szóvivõje, Ray Garner, hozzátéve, hogy az eset kapcsán egy embert letartóztatott a rendõrség, egy másikat pedig õrizetbe vettek.

A tragédiának három halálos áldozata van, a három sebesült közül kettõt kritikus állapotban szállították kórházba – mondta Ray Garner, az egyetem szóvivõje az AFP hírügynökségnek, hozzátéve, hogy a harmadik sebesült stabil állapotban van.

A Huntville Times címû helyi újság úgy tudja, hogy a biológiát tanító tanárnõt letartóztatta a rendõrség, a férjét pedig õrizetbe vették. Erin Johnson, az egyetem egyik másodéves hallgatója a lapnak elmondta, hogy a biológia tanszék megbeszélése folyt épp a Shelby Center nevû épületrészben, amikor hirtelen kiáltásokat hallottak az egyik terembõl.

A WAFF helyi televízió a városi hatóságokra hivatkozva azt közölte, hogy “a lövöldözõ az iskola egyik nõi alkalmazottja volt, aki azután nyitott tüzet, hogy megtudta: nem véglegesítették oktatói kinevezését az egyetemre”. A televízió értesülései szerint a mészárlás mindhárom áldozata az iskola munkatársa volt.

Az eset csak egy az amerikai iskolai lövöldözések sorában, amelyeket legtöbb esetben tanulók követnek el, és amelyek újra és újra felszítják a fegyvertartási törvény szigorítása körüli vitát az Egyesült Államokban.

2007 áprilisában 32 ember vesztette életét a virginiai egyetemen, miután az egyik tanuló, Seung-Hui Cho lövöldözni kezdett, majd végül magát is megölte. 1999-ben két tizenéves diák rendezett mészárlást egy coloradói iskolában, ahol 13 ember lõttek le, mielõtt magukkal is végeztek volna.