Tananyag a munkaadóktól

Több mint félmillió eurós költségvetésű, európai uniós szakképzési program indult el kilenctagú konzorcium együttműködésével Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében. A program koordinátorai a kereskedelmi és iparkamarák.

A projekt keretében NC/CNC gépkezelő és opto-mechatronikai műszerész szakmák elsajátítására nyílik lehetőség érettségivel rendelkező, regisztrált munkanélküli fiatalok számára Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében. A képzésekre a lakhely szerinti munkaügyi kirendeltségeken lehet jelentkezni.
Debrecenben a gépi forgácsoló és NC/CNC gépkezelő képzés helyszíne a Mechwart András Gépipari Szakközépiskola, ahol a csúcstechnológiát jelentő automata megmunkáló központok kezelésére is felkészítik a jelentkezőket. Az opto-mechatronikai műszerész szakmát Mátészalkán sajátíthatják el a képzésekre jelentkező fiatalok. A keresett szakmák tananyagát a szakterület érdekelt vállalkozásai véleményezték, míg a szakoktatók németországi tanulmányúton ismerték meg az oktatás módszertanát. A végzett hallgatókat 2008 őszétől fogadják a munkaadók.