Támogató és szállító

Rövid tanácskozást tartottak Encs város képviselő-testületének tagjai. Az ülésen az elmúlt hónap eseményei mellett a szociális terület feladatairól számolt be a Gondozási Központ, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat.

Az intézmény hosszú neve is mutatja, hogy milyen sokrétű feladatot kell ellátnia. Sajnos azoknak a köre is számos, akik segítését végzik. Az új lehetőségeket megragadva támogató és szállító szolgálatot létesítettek az elmúlt hónapokban, ezzel is könnyítve a városban élő időskorúak mindennapjait. A képviselő-testület köszönetet mondott Rivnyák Istvánné intézményvezetőnek, valamint dolgozóinak a lelkiismeretes munkavégzésért.

A városi rendeletek megújítása az uniós elvárásoknak szintén megkezdődött.
Az Abaúji Sporttársulás is átalakulóban van. A diáksportot átvette a tanévtől az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás. A labdarúgás és a szabadidősport a Városi Sportcsarnok feladataihoz került. Az intézményvezetőnek, Pásztor Andrásnak hosszú éves sportszervezői gyakorlata van, hiszen 1992 óta ő volt a sporttársulás vezetője. Segítségként Szepesi Lászlót bízta meg a sporttársulás elnöksége.

B. Gy.