Támogatja a Sziget Fesztivált a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje

A Sziget Fesztivál olyan jellegű támogatásra számíthat majd, ami “előrébb viszi” az ügyet – ezt mondta Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje kedden a Hajógyári szigeten tett látogatásakor. Hozzátette: ennek meglesz az ellentételezése is, de erről további részleteket nem árult el. A bejáráson a fesztivál főszervezője is részt vett. Gerendai Károly elmondta: elsősorban nem pénzre, hanem inkább megfelelő körülményekre, például használható közterekre van szükségük.

Tarlós István hangsúlyozta: a Hajógyári szigeten mindenképpen fejleszteni kell, főleg a csatornázás, illetve a vízi közlekedés nem megoldott még. Hozzátette azonban: egy eladósodott városban nem a fesztivál helyszínének fejlesztése az elsődleges feladat.

A főpolgármester-jelölt “szívélyes, normális, tárgyilagos” munkakapcsolatként jellemezte a Sziget szervezőjével folytatott egyeztetését. Hozzátette: az idei nyáron 380 ezren vettek részt a rendezvényen. A Hajógyári sziget azonban kezdi kicsit kinőni a fesztivált – jegyezte meg.

Gerendai Károly ennek kapcsán elmondta, hogy korábban sokáig kutattak új helyszín után, de mint kiderült: nem találni a jelenleginél alkalmasabb helyet a fesztivál megrendezésére. A fejlesztésre szoruló infrastruktúra kapcsán közölte: a szervezőiroda szívesen költene rá, hiszen olyan feltételrendszerre van szükség, amellyel a fesztivál versenyképes tud maradni a piacon. Míg másutt 10, itt 25 százalékos áfa terheli az effajta rendezvényeket, ennek ellenére a Sziget jegyek ára mindössze 62 százaléka a nemzetközi szintnek – jegyezte meg.

A Sziget Fesztivál után már augusztus végén végeztek a Hajógyári sziget kitakarításával, és szeptember végére elvégzik a zöldterület helyreállítását is. Hat hektárnyi területet kell rendbe tenni, azaz ekkora felületen kell füvesíteni, a szegélypadkákat kijavítani, illetve szükség esetén a padokat kicserélni a kertészeknek. A munkálatok összesen 13 millió forintba kerülnek.
hirdetés


hirdet�s