Támadójátékból megbuktak a gyengélkedő kövesdiek

Akt.:
Kevés gólt lőttek a kövesdiek
Kevés gólt lőttek a kövesdiek - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Szerdán vereséget szenvedett a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Az NB I-es férfi bajnokság 18. fordulójának szerda esti találkozóját a helyszínen vagy a televízió nyilvánossága előtt követhették a szurkolók, akik a kezdés előtt a pályán leánykérésnek is szemtanúi lehettek.

Néggyel elmentek

Bali gyorsan betermelt kettőt (0-2), majd Holló B. védett ugyancsak kettőt, aztán Kozina szétlőtte a bal kapufát. A 6. percben Radnic szerezte az első hazai gólt (2-1) és ez szárnyakat adott az MKC-nek, így hamar fordult a kocka (3-2). Bemutatkozott Bozoljac, közben volt eladott labda és birkózás is. Nagy B. büntetőt értékesített, ráadásul kövesdi kiállítás történt, s máris rosszul állt a hazaiak szénája (14. perc: 4-6). Decirovic elszaladt, a léc alá emelt, aztán jött a hol gyors, hol lassú játék és fogáskeresés. Hajdu G. ziccert rontott, ez sok volt Skaliczki László számára, időt kért és lerajzolta fiainak, hogy mit szeretne látni tőlük. Nem ment a gólszerzés, a kék-fekete szerelésben küzdő matyóföldiek minden akciójukat elrontották és hosszú ideig nem találtak a kapuba. A Gyöngyös is lecövekelt hétnél, ezt meg Debre Viktor unta meg. Szepesi elrohant, de a portásba vágta a labdát, nem úgy Be­nis, aki szépített (22. perc: 6-7). Tartósan vezettek a pontosabban célzó hevesiek, mert színesebben adták elő produkciójukat és amikor lőhettek, jól céloztak (28. perc: 7-10). Füstös három méterrel nézte el a bal felső sarkot, Bozoljac emberelőnyben belépett, az utolsó pillanatban pedig Nagy B. átlövésből eredményes volt, ennek következtében rosszul zárult az első félidő.

Nem ment a játék

A szünet után Trivkovic kiállítása miatt kapusát Grünfel­derre váltotta a hazai mester, így hat-hat mezőnyjátékos feszült egymásnak. Hajdu G. gólhelyzetet kreált, de lépéshibát követett el, Koller viszont meglépett és hálót szaggatott (33. perc: 7-12). Szívósan védekezett a B.Braun csapata, ez ellen pedig nem volt ellenszere a borsodiaknak. Benis elpuskázta hetesét, aztán később szélről gólt lőtt (38. perc: 8-13). A vendégek őrizték tisztes előnyüket, erre válaszul megint mezőkövesdi időkérés jött. A 41. percben Holló B. repült egymás után kétszer, majd Antal Sz. villantotta fel a felzárkózás esélyét (42. perc: 10-13). Nagy B. bevágta zsinórban negyedik hetesét, fordulatról tehát nem volt szó. Az MKC-nak nem ment a kézilabdázás és már csak a hajrábeli feltámadásban bízhatott. A Gyöngyös az órát is igyekezett előre­tekerni, amikor csak tehette, húzta az időt. Decirovic ütött egyet, cserébe kizárták a játékvezetők, az emberfórból azonban Grünfelder a felső lécig jutott. Hajdu G. nagyot esett, életet kellett lehelni belé, amikor pedig Nagy B. ötödik büntetőjét is beváltotta (51. perc: 11-16), már fogta a két pont „szárát” a vendéggárda. Benis kétszer rezegtette meg a hálót, és mivel kettős emberelőnybe került az MKC (53. perc: 13-16), még akadt keresnivalója Radnicéknak. A hajrá a vendégeké volt, a győzelmet is ők szerezték meg.

– Kolodzey Tamás –

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – B.Braun Gyöngyös 18-21 (7-11)

Mezőkövesd, 700 néző. V.: Herczeg, Südi.

Mezőkövesdi KC: Holló B. – Benis (5), Antal Sz. (3), Hajdu G. (1), Bozoljac (2), Radnic (4), Szepesi (3/1). Csere: Balogh T. (kapus), Trivkovic (-), Grünfelder (-), Füstös (-), Kozina (-), Molnár F. (-), Ciric (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

B.Braun Gyöngyös: Hudák – Ménfői (1), Oliveira (-), Nagy B. (9/5), Debreczeni (-), Bali (6), Kovacsics (2/1). Csere: Koller (2), Rédai (-), Jovetic (-), Nigrinyi (-), Sándor Á. (-), Decirovic (1). Vezetőedző: Debre Viktor.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc, plusz kizárás (Decirovic).

Hétméteresek: 3/1, ill. 6/6.


Skaliczki László: – Nem sikerültek a támadásaink, egyetlen figuránk sem ült. Kintről nem akadt eredményes lövőnk, ziccereink kimaradtak, ráadásul a leindításokkal is adósak maradtunk. Kikaptunk, de nem történt semmi, megyünk tovább.

Debre Viktor: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, amelyen értékes 2 pontot harcoltunk ki. Remekül védekeztünk, ezáltal pedig támadásban is több levegő jutott nekünk. Kapusunk extrát nyújtott, ez is kellett a sikerhez.