Támadás egy norvég menekültközpont ellen

Egy késekkel, bozótvágókkal, és vasrudakkal felfegyverzett csoport megtámadott egy norvégiai menekültközpontot csütörtökön éjszaka. A norvég fővárostól, Oslótól 60 kilométerre délre fekvő központ elleni támadásban több mint 20-an sérültek meg.

A sérülteket törött végtagokkal és fejsebekkel vitték kórházba, de senki nincs életveszélyben. A norvég hatóságok szerint 40-50 férfi rohamozta meg a tábort. A bejelentés szerint a támadók csecsenek, a megtámadottak pedig kurdok, de azt még nem tudják, hogy valójában ők voltak-e a célpont, és a nemzetiségi hovatartozásuk miatt támadták-e meg őket. Öt férfit már őrizetbe vettek. A rendőrség szerint az erőszak újabb erőszakot válthat ki az etnikai csoportok között a központban.

A központban csaknem 200 iraki, afgán, iráni, orosz, szomáliai és eritreai menekült él. A csütörtök éjszakai volt a második ilyen jellegű támadás Norvégiában. Július 18-án egy 16 éves szomáliai fiú súlyosan megsebesült, amikor többszőr rálőttek Osló közelében egy menekültek számára felállított elhelyezési központban, Askerben.