Támadás egy németországi iskolában – letartóztatták a támadót

Egy ember meghalt a németországi Ludwigshafenben, amikor támadás történt egy szakiskolában csütörtökön – jelentette az AFP a német rendõrségre egyik szóvivõjére hivatkozva. A 23 éves gyanúsítottat elfogták.

A német rendõrök elfogtak egy 23 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt egy tanárt a délnyugat-németországi Ludwigshafen egyik szakiskolájában. “Egy ember halt meg, egy tanár, aki súlyosan megsérült és késõbb elhunyt” – mondta az N24 hírcsatornának Michael Lindner rendõrségi szóvivõ.

Egyes értesülések szerint a fiatalember több tanárt is megtámadott. Egyelõre nem tudni, hogy milyen fegyvert használt.

Az incidenst követõen a rendõrség nagy erõkkel vonult fel az iskolánál. Miközben a levegõben helikopterek köröztek, a kommandósok kimenekítették a diákokat. A támadót az épületben fogták el. Az intézménybe 3200 tanuló jár, és általában 130 pedagógus tanít.

A biztonsági intézkedéseket egész Németországban szigorították az iskolákban az elmúlt évek mészárlásai miatt. Legutóbb, tavaly márciusban egy 17 éves fiatal rendezett ámokfutást egy iskolában, majd két város utcáin. A diák akkor 15 emberrel végzett, mielõtt maga ellen fordította fegyverét.

A csütörtöki ludwigshafeni támadásról délután háromkor tart sajtótájékoztatót a német rendõrség.