Talmáék is nekivágnak a Mecsek Rallynak

Akt.:
Talmáék is nekivágnak a Mecsek Rallynak
Talmáék is nekivágnak a Mecsek Rallynak
Pécs – Pénteken, június 1-én kezdetét veszi az Országos Rally Bajnokság második futama, a 46. Mecsek Rally. Talmácsi Gáborra és navigátorára, Patkó Gergelyre 8 gyorsasági szakasz és több mint 150 versenykilométer vár a mára klasszikussá vált Pécs környéki pályákon.

A 2012-es Mecsek Rally különlegessége, hogy az első két szakasz éjszaka kerül megrendezésre. Talmácsi Gábor eddig mindössze a Szilveszter Rally alkalmával próbálhatta ki, hogy milyen is sötétben versenyezni, ám a technikás erdei útvonalak merőben új kihívást fognak jelenteni a Maricsek Racing Team újoncának.

– A soron következő rally verseny, a Mecsek rally, mely nagy múlttal és presztízsértékkel rendelkezik. – nyilatkozta Talmácsi Gábor. – Ismertebb terep lesz számomra, hiszen aszfaltos versenyről van szó, mely közelebb áll hozzám. A pálya egy egészen kis részét már ismerem is az orfűi rallysprint révén. Nagyon érdekes lesz az éjszakai autózás, bár ezen a téren még nincs kellő tapasztalatom. Patkó Gergő, a navigátorom pécsi, így számára hazai lesz a terep és bizonyára sok hasznos információval tud majd segíteni. A mai naptól csak a versenyre való felkészülésre koncentrálunk a csapattal és várjuk a pénteki rajtot.

A 46. Mecsek Rally résztvevői június 1-én a Pécs Plaza parkolójában megrendezésre kerülő prológon kezdik a száguldást 14:50-kor, a folytatás pedig 21:30-kor következik az Árpádtetőn és Nyárásvölgyön kialakított éjszakai szakaszokon